Vänersborgs IF

Referat

Referat: Toarpsalliansen A - Vänersborgs IF

Toarpsalliansen A - Vänersborgs IF 0-3 (0-1)
Fin fotbollsfredag på Engvallen med grön gräsmatta om än något "långhårig". Vänersborg stod för motståndet och vi hade revansch att utkräva från i våras då vi förlorade med 1-3 på bortaplan.
Vi startar också mycket optimistiskt. Första 10 minuterna skapar vi ett antal chanser men tyvärr har vi fortfarande svårt att förvalta lägena vi skapar. Båda lagen har inledningsvis lite svårt att hantera det höga gräset och lägen dyker upp från ingenstans åt båda håll.
Ju längre halvleken går får VIF mer att säga till om. Vi hamnar längre ifrån i pressen och vi får mest slå ifrån oss. I minut 42 gör också VIF mål på en hörna. Tungt men inte ologiskt.
I paus får vi möjlighet att hämta andan i och snacka ihop oss inför andra halvlek. Tyvärr utökar VIF sin ledning nästan direkt efter avspark då vi spelar lite smånätt utanför eget straffområde och tappar boll. VIF fortsätter att pressa på och vi får koncentrera oss på att gå på kontring. Trots ytterligare chanser för VIF, kämpar vi på bra i försvarsspelet samt att Sanna räddar ett flertal lägen/skott. Ett mål till släpper vi in i mitten på andra halvlek. Samtidigt har vi också skapat ett flertal lägen och var värda åtminstone en reducering. Närmast var nog Tea som snappar upp en boll när back och målvakt inte riktigt kommer överens. Dock tacklas hon bakifrån när hon ska avsluta och bollen går utanför. Straff kändes som ett rimligt beslut i det läget men domaren valde att fria.
Så länge vi springer gör vi det bra. Första 25 min i första halvlek är bra samt perioder i andra. Dock tar det långa gräset och VIF:s överlägsenhet i styrka och längd ut sin rätt. Dessutom går det fortfarande troll i vårt målskytte. I nuläget måste vi skapa många målchanser för varje mål vi gör.
Nästa match är på fredag borta mot Alingsås KIK. Då tar vi nya tag. Däremellan har vi två U-lagsmatcher, söndag och onsdag.